Göksel Altınışık ERGUR

Göksel ALTINIŞIK ERGUR

Ankara 1969 doğumlu.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nden 1985 yılında mezun oldu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1991 yılında mezun olarak 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Göğüs Hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı. Royal Brompton Hospital İnterstisyel Akciğer Hastalıkları Kliniğinde konuyla ilgili eğitimi için 2003 yılında bulundu.

Pamukkale Üniversitesi’nde 2000 yılından beri Göğüs Hastalıkları uzmanı olarak çalışmaktadır. Haziran 2020’den beri tele-tıp yöntemiyle COVID ve COVID-dışı göğüs hastalıkları hastalarına ücretsiz sağlık hizmeti vermektedir. Bu alanda ülkede birçok öncü uygulamayı gerçekleştirmektedir. İlk sigara e-bırakma uygulaması, klinik eğitimde tele-tıbbın kullanılması gibi alanlar bunlar arasındadır. Hasta-hekim iletişimi konusunda seminerler vermekte, ekran aracılı iletişim üzerine deneyimlerini paylaşmaktadır.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümünden 2017 yılında lisans, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden 2021 yılında yüksek lisans mezunudur.

Ateş ve İhanet: COVID Kliniğinde Sağlık Çalışanlarının Deneyimleri kitabının, hekimlerin COVID dönemindeki istifa ve erken emeklilik kararlarını ele alan araştırmanın yazarlarından ve Cam Duvar Ardındaki COVID Hastaları kitabının yazarıdır. Ayrıca öykü ve şiir kitapları bulunmaktadır.

Ayrıca www.sanattanyansimalar.com sanat portalında Hekim Yazarsa adlı köşede yazılarını okuyucuları ile buluşturmaktadır.