ozge_karadag

Özge KARADAĞ

Prof. Dr. Özge Karadağ, tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi‘nde, halk sağlığı eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlamış, Londra Üniversitesin’de “Sağlığın Geliştirilmesi” konusunda mezuniyet sonrası bir diploma programı tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi‘nde 12 yıl akademisyen olarak görev yapmış, İsveç’te Lund Üniversitesi’nde ve A.B.D.‘de Columbia Üniversitesi‘nde misafir araştırmacı olarak çalışmış, 2019-2023 yılları arasında Columbia Üniversitesi‘nde kıdemli araştırmacı olarak görev almıştır. Kasım 2023’te Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır.

Öncelikli çalışma alanları; sağlıkta eşitsizlikler ve dezavantajlı nüfus gruplarının sağlığı, küresel sağlık politikaları, göç ve sağlık, sağlık eğitimi ve sağlığın geliştirilmesi, toplum ruh sağlığı, sağlık araştırmalarına ve hizmetlerine toplumun katılımı, iklim değişikliğinin sağlık etkileri ve sürdürülebilir kalkınmadır.

20 yıla yakın süredir Birleşmiş Milletler kuruluşları, Avrupa Birliği kuruluşları, çeşitli Bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarına küresel sağlık ve toplum sağlığı konularında danışmanlık yapmaktadır. 2022 yılından beri T.C. Sağlık Bakanlığı Göç ve Sağlık Bilimsel Danışma Kurulu üyesidir.

Pandemi yıllarında (2020-2022), The Lancet COVID-19 Uluslararası Komisyonu’nun bilimsel sekreteryasında görev yapmıştır. Aynı yıllarda Küresel Mutluluk Konseyi’nde, “Savunmasız ve Dezavantajlı Nüfus Grupları Çalışma Grubu”nun yürütücüsü olarak çalışmıştır. 2023 Yılının Kasım ayından itibaren Johns Hopkins Üniversitesi CHH-Lancet Dergisi Sağlık, Çatışma ve Zorunlu Göç Uluslararası Komisyonu’nun eş yürütücüsü görevini üstlenmiştir.