Kemal Kuşcu

Kemal KUŞÇU

İstanbul Tıp Fakültesi’nde Tıp (1992) , Marmara Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü’nde Psikiyatri (1998) , aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Toplum Sağlığı (MPH- 2006), Londra Üniversitesi–Üniversite Koleji’nde Tıbbi Antropoloji (MSc. -1999), Tavistock ve Portman Kliniği Çocuk ve Aile Bölümünde Sistemik Terapi (MA- 2000) eğitimlerini tamamladı.

2000-2001 yılları arasında Kosova’da Uluslararası Göç Örgütü Psikososyal Mobil Ekipler Projesinin yürütücülüğünün ardından, Marmara ÜniversitesiTıp Fakültesi’nde Toplum ve Aile Ruh Sağlığı ve Konsültasyon -Liyezon odaklı çalıştı ve farklı alanlarda psikososyal projeler gerçekleştirdi. Bilgi ve Mimar Sinan Üniversitelerinde ders verdi.

2016 yılından itibaren Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümünde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmakta ve Küresel Sağlık programında sistemik psikososyal müdahale tasarımı başlığında ders vermektedir. Aynı üniversitenin

KARMA – lab (Karma gerçeklik Laboratuvarı) akademik danışmanlığını devam ettirmektedir. Yürütücülüğünü yaptığı Etnograf içinde çalışmalarını sosyal etkileşim ve sosyal deneyim araştırmaları, organizasyonel öğrenme ve tasarım odaklı değişim üzerine yoğunlaştırmıştır.