Cemal Hüseyin Güvercin

Cemal Hüseyin GÜVERCİN

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr Cemal Hüseyin Güvercin aynı üniversitede Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda 2000 yılında uzmanlık eğitimini tamamladı. Halk sağlığı uzmanı olarak, yöneticilik, eğiticilik ve aile planlaması danışmanlığı yaptı. 2006 yılında ülkemizi de etkileyen Kuş gribi pandemisi sırasında, Sağlık Bakanlığı tarafından il pandemi sorumlusu olarak Ağrı’ya gönderildi ve yaptığı çalışmalardan dolayı “Takdirname” ile ödüllendirildi.

Dr Cemal Hüseyin Güvercin ayrıca 2002 yılında Anadolu Üniversitesi AÖF Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu ve 2003-2004 yılları arasında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde (TODAİE) Kamu Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Tıp Tarihi ve Tıp Etiği alanında doktora derecesi aldı. 2015-2016 yılları arasında da Amerika Birleşik Devletleri’nde Harvard Üniversitesi’nde Biyoetik Master sertifika programını tamamladı.

Dr Cemal Hüseyin Güvercin’in yabancı ve yerli dergilerde 17 makalesi, 10 kitap bölüm yazarlığı ile uluslararası ve ulusal toplantılarda 60’dan fazla bilimsel bildirisi bulunmaktadır. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik AD.’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.