Batur Şehirlioğlu

Batur ŞEHİRLİOĞLU

ODTÜ’de Makine Mühendisliği eğitimi almakta iken 1993 yılında ekoloji hareketine adım attı. Önce Dünya Dostları Derneği üyesi olarak nükleer karşıtı hareket içinde aktif rol aldı. 1995’te mezun olduktan sonra kırsalda birlikte yaşam hayaliyle üreticilerin yanında gönüllü olarak çalıştı. Hocamköy Hareketi ve kurucularından olduğu Hocamköy Kooperatifi aracılığıyla Türkiye’de ekoloji, ekolojik köy kavramlarının gelişmesine katkı verdi. Bir yandan da Kırıkkale, Hasandede’de yaşamsal anlamda ekolojik köy kurma girişiminde yer aldı. Bu dönemde Victor Ananias ile tanıştı ve 2000 yılında Yalıkavak’ta kırsalda bir yaşam denemesine girişti. Bu dönemde ekolojik/ doğal ürün tedariği, dükkânlara danışmanlık, Bodrum Pazarı’nda ekolojik ürün pazarcılığı yaptı.

Ağaçkakan ve Buğday Dergilerinde yenilenebilir enerji, kompost, sağlıklı beslenme, doğal temizlik, tüketim alışkanlıkları üzerine yazıları yayınlandı. 1998’den itibaren Buğday Hareketinin içinde ve Buğday Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı.

Dernekteki aktif çalışmalarına bir süre ara verdikten sonra 2006 yılından bu yana %100 Ekolojik Pazar Projesi ile yeniden Buğday’da aktif rol üstlendi. İki dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı. Bugün dernekte genel müdür olarak görev yapmakta. Zehirsiz Kentler Projesi’nde Zehirsiz Sofralar Projesi’nde olduğu gibi süpervizörlük görevini sürdürmekte. Zehirsiz Sofralar Pestisit Eylem Ağı ve Zehirsiz Sofralar Platformu koordinatörlüğünü yürütmekte. Ankara’da yaşıyor. Melek ve Damla adlarında iki kız çocuğu var.