3. Uluslararası - 21. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi
Geleceği Birlikte Kurmak: Halk Sağlığında Çok Sektörlü Yaklaşım
Destekleyen Kuruluşlar

Duyuru 06.12.2019

Değerli Halk Sağlıkçılar,

UHSK 2019'da ödül alan bildiriler ile ilgili duyurumuza Kongre Günlüğü menüsünden ulaşabilirsiniz.

Kongre Düzenleme Kurulu

 

Duyuru 27.11.2019

Kongremizde gerçekleşmiş olan kurslar, oturumlar ve diğer etkinlikler hakkında bilgileri Kongre Günlüğü menüsünden takip edebilirsiniz.

Kongre Düzenleme Kurulu

 

Duyuru 24.11.2019

Değerli Halk Sağlıkçılar,

Shuttle transfer saatleri ile ilgili duyuruya Ulaşım menüsünden ulaşabilirsiniz.

Kongre Düzenleme Kurulu

 

Duyuru 22.11.2019

Değerli Halk Sağlıkçılar, 

Oturum başkanlarının da yer aldığı poster ve sözlü bildiri listeleri güncellenmiştir.

Kongre Düzenleme Kurulu

 

Duyuru 20.11.2019/2

Sayın Poster Bildiri Sahipleri,
 
Poster boyutuyla ilgili sizlerden gelen geribildirimler doğrultusunda aşağıdaki bilgi notunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. 
 
Duyurulduğu üzere kullanacağınız slayt, ‘‘Geniş Ekran’’ (wide screen) olarak bilinen 16:9 boyutunda olmalıdır. Posterleriniz 42 inç boyutundaki ekranlar aracılığıyla sunulacaktır. Hazırladığınız poster, ölçülerinden bağımsız olarak 16:9 oranını taşıdığı sürece uygundur. Son yıllarda elektronik ortamda sunum imkanı sayesinde poster baskı boyutlarının paylaşılmasına gerek kalmamıştır. Onun yerine posterlerin yatay ve dikey oranı yeterli olmaktadır. Hatırlanması gereken nokta, poster ölçüsüne göre posterin başlık ve diğer bölümlerinde kullanılacak harf puntosu değişiklik gösterecektir. Posterin yatay ve dikey ölçülerini arttırdığınız takdirde okunabilirlik için kullanılması gereken puntonun en düşük limiti de artacaktır. Başka bir ifadeyle, 16:9 geniş ekran formatında ölçülerini değiştirmeden normal bir sunum slaytı kullanılarak da poster hazırlanabilir. Şablon slayt bu özellikte bir slayt olup, önerilen en düşük punto limiti (12 punto) bu boyut için önerilmiştir. 
 
Başlık slaytında kullanılması önerilen 30-40 punto büyüklüğü ile ilgili haklı olarak dile getirilen sorun konusunda yukarıdaki açıklamalarla paralel olarak okunabilirliğini sağladığınız sürece puntolarda değişiklik yapmak yazarların tasarrufundadır. Poster hazırlama rehberinde de bu doğrultuda güncelleme yapılmıştır.
 
Sıkça dile getirilen sorunlardan biri olan metin sığdıramama konusu hakkında tekrar hatırlatmak isteriz ki poster sunumları okuyucularına özet ve çalışmanızın ana hatlarını sunmalıdır. Bu nedenle hazırladığınız metinlerin postere sığması amacıyla poster ölçülerini arttırıp puntonun arttırılmadan kullanılması posterlerin okunabilirliğini azaltacağından önerilen bir uygulama değildir. 
 
Saygılarımızla duyurulur.

Kongre Düzenleme Kurulu

 

Duyuru 20.11.2019/1

Değerli Halk Sağlıkçılar,

TTB Akreditasyonu ile ilgili bilgilere TTB Akreditasyonu menüsünden ulaşabilirsiniz.

Kongre Düzenleme Kurulu

 

Duyuru 20.11.2019

Değerli Halk Sağlıkçılar,

Sunum günü, saati ve salonu yer alan güncel sözlü ve poster bildiriler listeleri yayınlanmıştır.

Kongre Düzenleme Kurulu

 
 

*** Poster bildirilerinizi en geç 23 Kasım 2019 saat 23:59'a kadar yükleyiniz.

 

E-poster Hazırlama Rehberi

Bilimsel etkinliklerde kabul edilen poster sunumları çalışmalarınızı kısa ve öz bir şekilde paylaşmanın önemli araçlarından biridir. Poster sunumları ile ilgili akılda tutulması gereken önemli bir husus dinleyicilerden ziyade hareketli bir gruba sunulduğudur. Poster sunumunun bu doğası gereği posterinizi daha etkin bir şekilde hedef kitlenizle buluşturabilmeniz için aşağıda önerilen poster hazırlama ilkeleri hazırlanmıştır.

E-poster hazırlarken kullanabileceğiniz bir şablonu buradan indirebilirsiniz.             Posterinizi göndermek için tıklayınız.

 

Değerli Genç Araştırmacılar,

TÜBİTAK başvurusu için gerekli olan, kongremizin hakemli olduğuna dair belgeye buradan ve bilimsel kurula ait belgeye Kurullar menüsünden ulaşabilirsiniz.

 

Genç araştırmacılara TÜBİTAK Desteği için bildirinizi bildiri sistemine yüklemeniz ve en geç 31 Ekim 2019 tarihine kadar TÜBİTAK 2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programına başvuru yapmanız gerekmektedir.  

 

Sözel kabul edilen bildiriler, yazarları isterlerse kongre kitabında tam metin olarak yayınlanabilir. Tam metin bildiriler editörler tarafından tekrar değerlendirmeden geçirilir ve aşağıdaki kurallara göre hazırlanmalıdır.

Tam metin bildiri kuralları

  • Tam metin bildiriler MS Word (docx) biçiminde, A4 ebadında (21 cm x 29,7 cm), dikey, kenar boşlukları 2,5 cm bırakılarak yazılmalıdır.
  • Bildiri metni 12 punto, Times New Roman yazı karakteri kullanılarak, tek satır aralığında ve paragraflar arasında 1 satır boşluk bırakılarak yazılmalıdır.
  • Sözel kabul edilen ve tam metni daha sonra gönderilen bildirilerde, bildiri başlığı yazıldıktan sonra, başlığın altında yazar isim ve soyadları (ilk harfler büyük olacak şekilde, unvan belirtilmeden) ile kurum isimleri belirtilmelidir.
  • Bildiri içi başlıklar şu şekilde olmalıdır: Özet (yukarıda belirtilen özet metni formatına uygun olmalıdır), anahtar sözcükler (en az 3, en fazla 5 adet), giriş, yöntem, bulgular, tartışma, sonuç ve öneriler, kaynaklar. Ana metin -giriş, yöntem, bulgular, tartışma, sonuç ve öneriler bölümlerini içerir ve kelime sayısı özet hariç en az 1500, en fazla 2500 sözcük olmalıdır. Bildiride tablo veya şekil sayısı en fazla 2, kaynak sayısı en fazla 10 olmalıdır. Tablo ve şekiller, metin içinde ardışık olarak numaralandırılmalıdır.
  • Birinci derece bölüm başlıkları büyük harfle ve koyu olarak, ikinci derece ve diğer alt bölüm başlıklarında her sözcüğün ilk harfi büyük harfle ve koyu olarak yazılmalıdır. Kaynaklar ana metin içinde kullanılma sırasına göre rakamlarla üst karakter olarak gösterilir. Altı ve daha az sayıda yazarı sayısı olan kaynaklarda yazarların tamamı yazılır; yedi ve üzerinde yazar sayısı olan kaynaklarda sadece ilk üç yazarın adı yazılır, diğerleri “ve ark” şeklinde belirtilir. Dergi isimleri için Index Medicus kısaltmaları kullanılmalıdır. Değerlendirme aşamasında olan makaleler kaynak olarak kullanılamaz; bunlar metin içinde ifade edilebilir. Kaynak kişi, tarih ve iletişim şekli (varsa e-posta, gönderenin adresini sağlayınız) verilmek şartıyla, kişisel düşünceler kaynak olarak gösterilebilir. Kaynaklar Tıbbi Dergiler Uluslararası Editörler Kurulu tarafından tanımlanan şekliyle sıralanmalıdır. Anahtar sözcükleri seçerken Türkçe için "Türkiye Bilim Terimleri"ni, İngilizce için Index Medicus Tıbbi Konu Başlıkları kullanılmalıdır.

 

Kaynak gösterimi için örnekler

 

Dergi makalesi

Stephane A. Management of Congenital Cholesteatoma with Otoendoscopic Surgery:Case Report.Turkiye Klinikleri  J Med Sci 2010;30(2):803-807.

Kitap

UNICEF. State of the World's Children. New York: Oxford University Press, 1998.

Kitap içinde bölüm

Phillips SJ, Whisnant JP. Hypertension and stroke. In: Laragh JH, Brenner BM, editors. Hypertension: Pathophysiology, Diagnosis, and management. 2nd ed. New York: Raven Press; 1995. p. 465-478.

Online kitap ya da web sitesi

Garrow A, Winhouse G. Anoxic brain injury: assessment and prognosis. In: Up To Date Cardiovascular Medicine [online]. Available at: www.UpToDateInc.com/card. Accessed February 22, 2000.

Değerli Yazarımız
Bildirisi kabul edilip, imzalı antetli kabul yazısı isteyenlerin aşağıdaki bağlantıdaki formu doldurmaları gerekmektedir.

https://forms.gle/Xtew7GoSGGVzUBrj8

Saygılarımızla
Kongre Düzenleme Kurulu