3. Uluslararası - 21. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi
Geleceği Birlikte Kurmak: Halk Sağlığında Çok Sektörlü Yaklaşım
Destekleyen Kuruluşlar

Sevgili meslektaşlarım,

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası - 21. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, 26 - 30 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecektir. Bu yılki kongrenin ana temasını “Geleceği Birlikte Kurmak: Halk Sağlığında Çok Sektörlü Yaklaşım” olarak belirledik.

Halk sağlığı her zaman hastalıkların önlenmesinden sağlık sistemlerinin değerlendirilmesine, bilimden karar vermeye, uygulamadan değerlendirmeye ve iletişime kadar çeşitli faaliyetlere sahiptir. Çok sektörlü yaklaşım, çeşitli paydaş grupları (örneğin, hükümet, özel sektör, STK'lar) ve sektörler (örneğin sağlık, çevre ve ekonomi) arasında işbirliğinin oluşturulması anlamına gelir. Birden fazla sektöre katılarak, bilgi, uzmanlık ve kaynaklar paylaşılır. Halk sağlığı doğal olarak çok sektörlüdür. Çok sektörlü olmalıdır. Ancak bu zorunluk, bu yapının inşa edilmesinin kolay olduğu anlamına gelmemektedir. Aslında, Halk Sağlığında Çok Sektörlü Yaklaşımı hayata geçirmek gerçekte zorlu bir süreçtir

 “Geleceği inşa etmek” daima çalışmalarımızın merkezindedir. Kongre, geleceği kurmak için birlikte çalışmanın yeni yollarını oluşturma fırsatı sunuyor. İklim değişikliği, ortaya çıkan bulaşıcı hastalıklar, göç ve bulaşıcı olmayan hastalıkların küresel salgını gibi ortak zorluklarımıza çözüm arayacağız.

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği yıllık kongreleri, Türkiye'den ve dünyadan halk sağlığı profesyonelleriyle tanışmak için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmektedir. Delegeler arasında halk sağlığı ve diğer birçok ilgili alanda araştırmacılar, politika belirleyiciler, uygulayıcılar ve eğitimciler bulunmaktadır. Kongreye 500'den fazla meslektaşımızın katılımını beklemekteyiz; bu nedenle de profesyonel ağ oluşturma ve arkadaşlıklar kurma ve geliştirme için mükemmel olanaklar sunmaktadır. Tek bir yerleşimde bulunacağımız için, kongre boyunca birlikte olma şansımız olacak. En son araştırma ve bilgileri paylaşacağız, en iyi uygulamaları teşvik edeceğiz ve araştırmaya dayanan halk sağlığı sorunları ve politikalarını savunacağız.

Antalya'da görüşmek dileğiyle

Saygılarımla,

Prof. Dr. Pınar Okyay

HASUDER Yönetim Kurulu Başkanı

 

İlk çağrı metnine buradan erişebilirsiniz