Önemli Tarihler

Genel Bilgiler

Kayıt - Konaklama

bülent kılıç fotoğraf
Prof. Dr. Bülent KILIÇ

Kongre Başkanı

Değerli Meslektaşlarımız, Sevgili Katılımcılar,

Halk sağlığı alanında ülkemizin en köklü ve kapsamlı bilimsel buluşmalarından biri olan Halk Sağlığı Kongresini, bu yıl “Dirençli Sistemler, Sağlıklı Toplum” ana temasıyla gerçekleştirmekten büyük onur ve heyecan duyuyoruz. Küresel sağlık krizlerinin, çevresel tehditlerin, salgınların ve sosyal eşitsizliklerin giderek arttığı bir dönemde, halk sağlığının temel ilkeleri bize her zamankinden daha fazla yol gösteriyor ve halk sağlığı uygulamalarının önemi giderek daha iyi anlaşılıyor. Halk sağlığının toplumcu yaklaşım, koruyucu hekimlik, sağlık sistemine bütünsel bakış, bölge sağlık yönetimi gibi bakış açılarını da dikkate alarak bu yılki kongremizde sağlıklı bir toplum inşa etmenin yollarını, sağlık sistemimizin direncini artırmayı ve toplumsal dayanıklılığı güçlendirecek stratejileri birlikte tartışacağız.

İklim krizi, salgınlar ve depremler gibi acil halk sağlığı olayları karşısında, toplumların ve sağlık sistemlerinin dayanıklılığı artık yaşamsal bir öneme sahip. COVID-19 pandemisiyle birlikte öğrendiğimiz en önemli derslerden biri; bir ülkenin sağlık sisteminin krizlere yalnızca tepki vermek değil, önceden de çok hazırlıklı olması gerektiği, sistemin her düzeyde esneklik ve süreklilik dolayısıyla dirençlilik gösterebilmesidir. Bu nedenle kongremizde kriz zamanlarında sağlık sisteminin rolü, bilimsel ve toplumcu sağlık yönetimi ve dayanıklı toplumsal yapıların inşası gibi konular derinlemesine ele alınacaktır. Ayrıca günümüzün hızla değişen dünyasında halk sağlığı alanındaki dijitalleşme, yapay zekâ uygulamaları ve hassas tıp uygulamaları da başta olmak üzere tüm bilimsel ilerlemelere açık bir kongre yaşamayı planlıyoruz.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez öncelikleri arasında yer alan bağışıklama, günümüzde halk sağlığının en güncel mücadele alanlarından birisi olmaya devam etmektedir. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada aşı tereddüdü, yalnızca bireyin değil toplumun bağışıklığını da tehdit eden bir sorun olarak karşımızda dururken; bilimsel bilgiye dayalı iletişim stratejileriyle bu tereddüdü azaltmak, sağlık çalışanlarının ve politika yapıcıların ortak sorumluluğudur. Kongremizde, bağışıklama hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik yeni yaklaşımlar, yeni geliştirilen aşılarla ilgili çalışmalar, risk iletişimi yöntemleri ve saha deneyimleri geniş bir perspektifle ele alınacaktır. Benzer şekilde, tütün bağımlılığı da önlenebilir hastalıklar ve ölümlerin başlıca nedenlerinden biri olmaya devam etmektedir. Kongremiz, tütün kontrol politikaları ve savunuculuk faaliyetleri gibi başlıklarda güncel bilimsel verileri ve etkili uygulamaları tartışmaya açacaktır.

Değerli Halk Sağlığı Uzmanları,

Kongremizin her yıl giderek gelişen bir yapıda olması, genç uzmanların sayısının artması, sahadan gelen başarılı uygulama örnekleri umutlarımızın da artmasına yol açıyor. Bu yılki kongremizin açılışında ülkemizde halk sağlığının kuruluşunu konu alan bir belgeselin de ilk gösterimini yapacağız. Kongremizin ülkemizde ilk halk sağlığı uzmanlık eğitiminin başladığı 1958 yılından sonra sonra yaklaşık 70 yıllık bir halk sağlığı tarihinin öyküsünü taçlandıran bir kongre olmasını diliyoruz. Ayrıca kongremizde HASUDER Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarının (2 yıllık dönem için) ve Halk Sağlığı Yeterlik Kurulunun (4 yıllık dönem için) seçimleri gibi çok önemli Kurul toplantılarımız olacaktır. Tüm üyelerimizi kongremize ve Genel Kurullara katılarak sahip oldukları seçme ve seçilme hakkını kullanmaya çağırıyoruz.

Kongremiz, yalnızca bir bilimsel etkinlik değil; aynı zamanda dayanışmanın, ortak aklın ve umut dolu bir geleceğin de ifadesidir. Bilimsel paylaşımların, deneyim aktarımlarının ve birlikte üretmenin gücüyle daha sağlıklı bir geleceğe katkı sunacağımıza inanıyoruz. Sizleri en içten duygularımızla bu sürece ortak olmaya ve fikirlerinizle, çalışmalarınızla ve varlığınızla katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Halk sağlığına emek ve gönül veren herkesi 10-13 Aralık 2025 tarihleri arasında Antalya’da düzenleyeceğimiz 9. Uluslararası ve 27. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi’ne davet ediyoruz. Kongremizin konferanslar, paneller, bildiri sunumları, grup çalışmaları ve çeşitli kurslardan oluşan zengin bilimsel ortamında birlikte olmak, sorunları ve çözüm önerilerini tartışmak, çalışmalarımızı ve deneyimlerimizi paylaşmak için yan yana olabilmek ve yüz yüze görüşebilmek dileğiyle saygılarımızı sunuyoruz.

Daha dirençli sistemler ve daha sağlıklı bir toplum birlikte mümkün!

Saygılarımla,

Prof. Dr. Bülent KILIÇ
Kongre Başkanı

GENEL BİLGİLER

Kongre Yeri ve Tarihi

Kongre 10-13 Aralık 2025 tarihleri arasında Akka Hotel Antedon - Antalya'da gerçekleştirilecektir.

Kongre Dili

Kongre dili Türkçe ve İngilizcedir. Kongre süresince Türkçe – İngilizce eş zamanlı çeviri yapılacaktır.

Bildiri Sunumları

Kabul edilen tüm bildiriler Kongrede SÖZLÜ sunulacaktır.

Kongre Kitabı

Kitap kongre sonrası web sitesine yüklenecek ve katılımcılara duyurulacaktır.

Kongre Katılım Belgesi

Katılım Belgesi kongre tamamladıktan sonra
e-posta ile gönderilecektir.

Kayıt

Kongre kayıtları kongre web sitesinde bulunan “Online Kayıt” linki üzerinden yapılacaktır. Bildiri yüklemek ve göndermek için Bildiri Sisteminde kayıt oluşturulması gerekmektedir. Bu aşamada ödeme yapılması zorunluluğu yoktur.

Doçentlik Başvuru Kriteri

Kongre Kitabında basılan özet/tam metin bildiriler ÜAK tarafından belirlenen kriterlere göre Doçentlik başvurularında kullanılabilmektedir.

Asistan Bursu

Bildirisi kabul edilen halk sağlığı asistanlarına kongreye kayıt tarihine göre öncelikli olarak burs sağlanacaktır. Burs miktarı ve sayısı daha sonra ilan edilecektir.

2024 UHSK'dan

0
Katılımcı
0
Sözlü Bildiri
0
Konuşmacı
0
Sözlü Bildiri Oturumu
0
Panel ve Konferans
0
Kurs

KONGRE TEMASI

Küresel sağlık krizlerinin, çevresel tehditlerin ve sosyal eşitsizliklerin giderek arttığı bir dönemde, halk sağlığının temel ilkeleri bize her zamankinden daha fazla yol gösteriyor ve halk sağlığı uygulamalarının önemi giderek daha iyi anlaşılıyor. Halk sağlığının toplumcu yaklaşım, koruyucu hekimlik, sağlık sistemine bütünsel bakış, bölge sağlık yönetimi gibi bakış açılarını da dikkate alarak bu yılki kongrede sağlıklı bir toplum inşa etmenin yollarını, sağlık sistemimizin direncini artırmayı ve toplumsal dayanıklılığı güçlendirecek stratejileri birlikte tartışacağız.

Daha dirençli sistemler ve daha sağlıklı bir toplum birlikte mümkün!

tema yazısı
pin-logo-mor-1