Sarp Üner

Sarp ÜNER

Prof. Dr. Sarp Üner Ankara Atatürk Anadolu Lisesi (1981) ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (1987) mezunudur. Prof. Üner Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalında 2000 yılında Halk Sağlığı Yüksek Lisansını ve 2006 yılında Halk Sağlığı Doktorasını tamamlamıştır.

Prof. Dr. Sarp Üner İstanbul ve Ankara sağlık ocaklarında ve Ankara Sağlık Müdürlüğünde mezuniyet sonrası on yıldan fazla çalıştıktan sonra, 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalına araştırma görevlisi olarak başlamış ve 2010 yılında doçent ve 2015 yılında da profesör olmuştur. 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsünden emekli olarak ayrılan Prof. Üner, halen Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesidir.

Sağlık Sosyal Yardım vakfı yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Sarp Üner’in temel ilgi alanları sağlık yönetimi, sağlık insan gücü ve sağlık hizmetleri planlamasıdır. Birçok yurt içi ve yurt dışı projede yönetici ve araştırmacı olarak yer alan Prof. Üner’in son yıllardaki çalışma alanları ağırlıklı olarak bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalıklardır.