Zeynep Çakır
Prof. Dr. Zeynep Çakır, 14.07.1971’de Kayseri’de dünyaya geldi. Aslen Osmaniyeli, üç çocuklu bir ailenin iki kızından biridir. Tüm eğitim ve meslek hayatı Erzurum’da geçen Zeynep ÇAKIR, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesindeki eğitimini 1995’de tamamladı. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Ana-Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Şube Müdürü ve AÇSAP Merkezi’nde pratisyen hekim olarak çalıştıktan sonra 2000 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp A.D’da uzmanlık eğitimi almaya başladı. Acil Tıp Uzmanı olarak camiaya katıldığında takvimler 2004 yılı Mayısını gösteriyordu. 2005 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp A.D’a yardımcı doçent olarak atandı. 2011’de acil tıp alanında doçent, 2016’da profesör oldu.
Akademik hayatının başından beri Acil Tıp Uzmanları’nın ve ülkemizdeki tüm acil çalışanlarının sorunlarına özel ilgi duyan Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR 2009 yılından beri Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu’nda üye, muhasip üye olarak çalışmış olup halen aynı derneğin başkan yardımcısıdır.
Zeynep ÇAKIR kendisi gibi sağlık emekçisi ve akademisyen olan bir beyin ve sinir cerrahisi uzmanı ile evlidir. Bu dünyadaki en büyük yatırımları olduğuna inandığı iki evlada sahiptir.