Volkan Kara
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi (İng) mezunuyum, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Göğüs Cerrahisi ihtisasımı tamamladım. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Sağlık Kurumları Yöneticiliği yüksek lisansını “Performansa Dayalı Ek Ödeme Sistemleri” çalışma konusuyla bitirdim. Askerlik hizmetimi Van Asker Hastanesinde Tabip Asteğmen olarak yerine getirdim. Devlet hizmeti yükümlülüğümde Gümüşhane Devlet Hastanesinde Göğüs Cerrahisi Uzmanı ve eş zamanlı İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak çalıştım. Bu dönemde Dumansız Hava Sahası İl Koordinatörlüğü yaptım. İl genelinde Tütün ve Tütün Mamullerinin zararları ve bağımlılık hakkında konferans ve panellerde düzenleyici ve konuşmacı olarak aktif rol aldım,ili temsilen proje sorumlusu olarak çalıştım.
Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığında sağlıkta finansal analiz, performansa dayalı ek ödeme modelleri, etkili kaynak kullanımı ve sürdürülebilirlik konularında analiz ve değerlendirme görevlerinde bulundum. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yaptım. Amerika Birleşik Devletleri -Kuzey Carolina -Duke Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalında konuk öğretim üyesi olarak 1 yıl kapalı sistem kanser cerrahisi (video yardımlı göğüs cerrahisi) ve kanser hücresi kültürü laboratuvar çalışmalarında bulundum.
Halen İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa ,Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim dalında öğretim üyesi olarak çalışıyorum. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Doktora programına devam etmektekteyim. Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde makale, derleme ve kitap bölümlerim mevcuttur. Branşımda uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde hakemlik yapmaktayım, dernek üyelikleri ve yürütme kurulu görevlerime devam ediyorum. Akciğer kanserinde minimal invazif cerrahi, erişkin eğitim programları ve davranış değişiklerini ölçme ve değerlendirme, sağlıktan iş gücü ve politika planlamaları ,tütün ve tütün mamulleri elektronik sigaraya yönelik eğitim konularıyla ilgili çalışmaktayım.