Ülkü Yılmaz
Ankara, 1965 doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ankara’da tamamladım. 1988 Yılı’nda Gazi Üniversitesi tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Aynı yıl Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları ve TBC Uzmanlık Eğitimine başladım. Uzmanlık eğitimimi 1993’de tamamladım. Doçentlik ünvanımı 2003 yılında aldım. Halen Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Tedavi ve Kemoterapi Ünitesi Sorumlu ve kurucu eğitim görevlisi olarak görev yapmaktayım.
Uluslararası ve Ulusal dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale ve yine kongrelerde sunulmuş çok sayıda bildirim var. Üç kitap ve bir de Solunum Özel Sayı dergi editörlüğü yaptım. Çok sayıda kitap bölümü yazdım. Çeşitli uluslararası çok merkezli çalışmalarda araştırmacı olarak görev yaptım. Dört ulusal hakemli dergide yayın kurulu üyeliği ve hakemlik görevlerimi yürütmekteyim.
Ulusal kongre, sempozyum ve panellerde konuşmacı ve oturum başkanı olarak alınmış çok sayıda görevim var. SOLUNUM 2012 kongre başkanlığı görevini yürüttüm, çeşitli kongre organizasyonlarında görev yaptım. T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü’nde 2011 yılında Göğüs Hastalıkları alanında komisyon üyeliği yaptım. Halen T.C.S.B. Himayesi’de yürütülen Asbest Kontrol Projesi’nde çalışmaktayım. Alanımızla ilgili uluslararası IASLC, ERS, ACCP, ulusal derneklerden TÜSAD, TAKD, TTD, Türkiye Mezotelyoma Çalışma Grubu’nun üyesiyim. 2000-2002 Yılları’nda Türk Toraks Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mali Sekreterliği , 2004-2006 Yılları arasında Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) yönetim kurulu üyeliği, 2006-2008 arasında Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği, 2008-2011 arasında Yönetim Kurulu üyeliği ve Akciğer Kanseri Çalışma Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundum. 2019 Ekim ayından beri Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yürütüyorum. Bir kız çocuk annesiyim.