Serdar Koyuncu
1975 yılında Ankara’da doğdu. İlk, Orta ve Lise’yi tamamladıktan sonra 1992-1994 yılları arasında Selçuk Üniversitesinde Matematik eğitimi aldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünde Lisans eğitimini tamamlayarak 1997 yılında Çevre Mühendisi olarak mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini tamamlayarak 2014 yılında Doktor ünvanını aldı.
1997-2019 yılları arasında Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğünde ulusal ve uluslararası finansman kaynakları ile yürütülen 68 adet evsel ve endüstriyel atıksu arıtma tesislerinin tasarım, yapım ve işletme işlerinde Proje Yönetici olarak görev yaptı. Eş zamanlı olarak 2014 yılından itibaren Avrupa Birliliği Fonları ile yürütülen 2 adet atıksu arıtma tesisi projelerinde Proje Yöneticisi (PIU) olarak görev yapmaktadır.
Ayrıca Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinde ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)’inde Eğitimci olarak görev yapmaktadır. 2019-Halen Konya Büyükşehir Belediyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Almanca ve İngilizce dillerini bilmektedir.