Oğuzhan Karakaş
Oğuzhan Karakaş, Cambridge Üniversitesi, Cambridge Judge Business School’da finans alanında kıdemli öğretim üyesidir. Ayrıca Centre for Endowment Asset Management, Cambridge Endowment for Research in Finance, ve J M Keynes Fellowship in Financial Economics adlı araştırma merkezlerinin burslu üyesidir.
Oğuzhan, Cambridge Üniversitesi’ne katılmadan önce Boston College, Carroll School of Management'ta yardımcı doçent olarak görev yapıyordu. Doktorasını London Business School'da, yüksek lisansını Princeton Üniversitesi'nde ve Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde tamamladı.
Oğuzhan'ın araştırmaları Kurumsal Yönetim (özellikle Mülkiyet ve Kontrol), Kurumsal Sosyal Sorumluluk, ve Özel Sermaye üzerine odaklanmaktadır. Makaleleri önde gelen akademik dergilerde yayımlanmıştır (Journal of Finance, Review of Financial Studies, ve Journal of Financial Economics).
Oğuzhan'ın Kurumsal Sosyal Sorumluluk araştırmaları, Hakan Orbay Araştırma Ödülü (Genç Araştırmacı Ödülü), ICPM Araştırma Ödülü, Cambridge Üniversitesi Rektörlüğü Etki Ödülü, FIR-PRI Finans ve Sürdürülebilirlik Avrupa Araştırma Ödülü (En İyi Yayımlanmış Araştırma Makalesi), IRRCi Araştırma Ödülü (Mansiyon), ve Moskowitz Ödülü (Sosyal Sorumlu Yatırımları Konulu En İyi Makale) sahibidir.