Ayşe Nilüfer Özaydın
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezuniyetinin ardından Gaziantep’deki mecburi hizmetinde; önce Sağlık Ocağı hekimi, 1985 Aşı Kampanyası’nda İl Aşı Sorumlusu ve ardından Kadın-Çocuk Sağlığı Şube Müdürlüğü’nde çalışmıştır. Mecburi hizmetini tamamladığında Ankara Çubuk’ta sağlık ocağı hekimliği, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nde İl Aşı Sorumlusu, Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü’nde Kadın Dairesi’nde çalışmıştır.
İngiltere/Liverpool’da Epidemiyoloji ve İstatistik eğitimini tamamlamıştır. Ardından, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Halk Sağlığı yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlamıştır.
2001’den beri Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak, GFMER’de (Cenevre Tıp Eğitimi ve Araştırma Vakfı) Türkiye Koordinatörü ve MEMEDER’de (Meme Sağlığı Derneği) Başkan Yardımcısı olarak çalışmaktadır.
Öncelikli ilgi alanları bağışıklama, helikobakter pylori, cinsel sağlık ve üreme sağlığı, aile planlaması, meme kanserinden erken korunmadır.