Nazan Aydın
Prof. Dr. Nazan Aydın
Nazan Aydın, Erzurum'da doğdu. Tıp eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, uzmanlık eğitimini ise Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilimdalı’nda tamamladı.
1998-2013 yılları arasında akademik ve klinik çalışmalarını Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda sürdürdü.
2013-2018 yılları arasında Bakırköy Prof.Dr.Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eğitim görevlisi olarak çalıştı.
İlgi alanları sinirbilim, kadın ruh sağlığı ve kişilerarası psikoterapidir.
İnsanın sistemlerden oluştuğuna ve insanı bir bütün olarak anlamak için biyolojik sistemleri anlamak gerektiğini düşünmektedir. Aydın, bu doğrultuda nörobilim çerçevesinde deneysel araştırmalar yapmaktadır. Deneysel sinirbilim çalışmaları esas olarak otonomik gangliyonlar, koku alma ve tat alma yollarına odaklanmıştır.
Aydın'ın ikinci ilgi alanı kadın ruh sağlığı ve özellikle perinatal psikiyatridir. Çocuk sahibi olma ile ilgili ruh sağlığı sorunlarının farkındalığını, önlenmesini ve tedavisini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu ilgi ile bağlantılı olarak Aydın, bu alanda klinik ve araştırma hizmetleri sunan kuruluşların başlamasına öncülük etmiştir.
Aydın'ın üçüncü ilgi alanı, zaman sınırlı, ampirik olarak doğrulanmış bir tedavi olan Kişilerarası Psikoterapisidir (KİPT). Nazan Aydın, KİPT psikoterapisti, eğitmen ve süpervizördür. Türkiye Kişilerarası Psikoterapi Derneği'nin başkanıdır. Türkiye'de KİPT’in yaygınlaştırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri yürütmektedir.
Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesidir. Aynı zamanda, Üsküdar Üniversitesi Ana ve Bebek Ruh Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır.