Natasha Azzopardi-Muscat
Dr. Natasha Azzopardi-Muscat bir tıp doktoru, halk sağlığı uzmanı ve halk sağlığı ve Avrupa sağlık politikası alanında çeşitli yayınların yazarıdır.
1995 yılında Malta Üniversitesi'nden tıp doktoru olarak mezun olmasının ardından, Dr Azzopardi-Muscat, Malta'da anne ve çocuk sağlığı, akıl sağlığı ve birinci basamak sağlık hizmetleri dahil olmak üzere sağlık sektöründe çeşitli alanlarda çalıştı. Sağlık politikası, Avrupa çalışmaları ve küçük devlet çalışmaları arasında köprü oluşturan disiplinler arası araştırması, “Sağlık sistemlerinin Avrupalılaşması: küçük bir devlet perspektifi” başlıklı doktora tezi ile sonuçlandı.
Dr. Azzopardi-Muscat, 1999'dan beri Malta Üniversitesi'nde sağlık hizmetleri yönetimi ve halk sağlığı bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2003 yılında halk sağlığı tıbbı ihtisasını tamamlayarak Birleşik Krallık Halk Sağlığı Fakültesi üyeliğini aldı. 2001 ve 2013 yılları arasında, Baş Tıp Sorumlusu da dahil olmak üzere Malta Sağlık Bakanlığı'nda çeşitli üst düzey görevlerde bulundu.
Dr. Azzopardi-Muscat, DSÖ'ye katılmadan önce 2016-2020 yılları arasında Avrupa düzeyinde sağlık savunuculuğunda aktif olarak yer aldığı Avrupa Halk Sağlığı Derneği'nin (EUPHA) Başkanı olarak görev yaptı.
Dr Azzopardi-Muscat, pratisyen hekim olan Dr Conrad Azzopardi ile evli ve 3 çocuk annesidir.