Mine Esin Ocaktan
Ankara 1970 doğumludur. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1993 yılında mezun oldu. Kırıkkale ve Ankara’da Sağlık Ocağı Hekimliği görevi yürüttü (1993-1998). Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda 1998 yılında başladığı Uzmanlık eğitimini 2002 yılında tamamladı ve uzman olarak Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda göreve başladı. Yardımcı Doçent kadrosuna 2008 yılında atandı. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda İş Sağlığı Doktora’sını 2009 yılında tamamladı, 2012 yılında Halk Sağlığı Doçenti ünvanı aldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda 27 Aralık 2013 tarihinde Doçent, 13 Şubat 2018 tarihinde Profesör kadrosuna atandı. Temel Halk Sağlığı, İş Sağlığı, Kadın Sağlığı, Afetler, Çevre Sağlığı başlıca çalışma alanlarıdır.
Ankara Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü ve İş Sağlığı ve Güvenliği Danışma Komitesi Başkanıdır (2017 yılından bu yana) Ankara Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Ankara Üniversitesi Okul Sosyal Hizmeti Birimi’nde Yönetim Kurulu Üyesidir.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Radyasyon Güvenliği Komisyonu, Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Komitesi, Cebeci Hastanesi Afet Planı Komisyonu Üyesidir. Ankara Üniversitesi Hastaneleri çalışanlarına yönelik ‘Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri’nde 2013 yılından bu yana görev almaktadır.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kariyer Danışmanlık Merkezi Koordinatörü, Sosyal Sorumluluk Proje Komisyonu, Danışmanlik İzleme Komisyonu, Sosyal Destek Komisyonu Üyesidir. Halk Sağlığı, Topluma Dayalı Tıp, Mesleksel Beceriler ve İletişim, Kanıta Dayalı Tıp, Araştırma Planlama ve Yürütme kapsamında dersler ve eğitim etkinliklerinde görev almaktadır. Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi Eğitim Programı Koordinatörü ve Tıp Fakültesi Dönem 2 Toplum Sağlığı dersleri ve Dönem 3 Alan Çalışması Koordinatörüdür. Eczacılık Fakültesi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Ön Lisans Programı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı Doktora Programı, Sağlık Hukuku Tezli Yüksek Lisans Programı’nda dersler vermektedir.
Halk Sağlığı ve İş Sağlığı alanında uluslararası ve ulusal yayınları, kitap bölümleri, davetli konuşmacılık görevleri, sözlü ve poster bildirileri, eğitim ve organizasyon çalışmaları, hakemlikleri ve atıfları mevcuttur.