Meltem Çöl
Prof. Dr. Meltem ÇÖL 1983’te Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD’da Halk Sağlığı Uzmanı ve 1994 yılında Halk Sağlığı Doçenti ünvanını almıştır. 2000 yılında aynı bölümde Profesörlüğe atanmıştır. 2017 yılından beri Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Halen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nda araştırma faaliyetleri yanısıra mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim programlarını sürdürmekte olup, Epidemiyoloji, Kronik hastalıklar ve üreme sağlığı konuları temel çalışma alanıdır. Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı Epidemiyoloji Yüksek Lisans Programını yürütmekte olup, Bilimsel Araştırma ve Metodolojisi entegre dersi koordinatörlüğü yaptı. Mezuniyet öncesi programda, Kanıta Dayalı Tıp grubu üyeliği ve Topluma Dayalı Tıp Grubu başkanlığı görevlerini yürütmekte olup, Ankara Üniversitesi Araştırma Stratejileri Koordinasyon Kurulu üyesidir. Halk Sağlığı Anabilim Dalında, Epidemiyoloji yandalı yanısıra İş ve Meslek Hastalıkları yandal uzmanlık eğitimi program yöneticisi olup, Epidemiyoloji Uzmanlık Eğitimi (TUKMOS) üyesidir.
Uluslararası İleri Eğitim Becerileri programlarına katılmış ve çok sayıda eğitim becerileri kursunda eğitici olarak yer almıştır. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Kronik Hastalıkların Kontrolü programlarında, Üreme Sağlığı Projelerinde, çeşitli Danışma Kurullarında vb. görev almıştır. Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yapmış olup, Ulusal ve Uluslararası projeler yürütmüştür. Çok sayıda uluslararası ve ulusal araştırma makaleleri, bildirileri, kitap ve kitap bölüm yazarlıkları bulunmaktadır.