Melike Baysal
1975 yılı, Muğla doğumluyum.
1997 yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldum.
Küçük Hayvan Veteriner Hekimiyim, hastalarım ağırlıklı olarak kedi ve köpekler.
Koruyucu hekimlik başta olmak üzere, kliniğimde iç hastalıkları ağırlıklı sağlık hizmeti veriyoruz.
Uzunca bir süredir, kedilerde de bir salgın şeklinde seyreden ‘’FeCov ve Feline İnfeksiyöz Peritonit’’ hastalığı ve ‘’Kedi ve Köpeklerde Dermatoloji’’ özel çalışma alanım.
Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği’nin üyesiyim, bir süre derneğin Bursa temsilciliğini yürüttüm.
Bilim Tarihi’nin, özellikle Sağlık Tarihi’nin özel ilgi alanım olması nedeniyle Ord.Prof.Dr.Süreyya Tahsin Aygün’ün ‘’kök hücre’’ ve THALİDOMİD konusundaki çalışmalarını okuduktan sonra, Tek Sağlık konusuyla ilgilenmeye başladım. Hem kendi mesleğimde bu konuda çalışmalar yapılabilmesi hem de diğer disiplinlerle işbirliği için sürecin içinde aktif şekilde yer almaya çalışıyorum. Toplumun da bu konuda aydınlanabilmesi için yazılar yazıyorum.
Bursa Veteriner Hekimleri Odası’nın 2018 yılı Ekim ayındaki olağan seçimli genel kurulunda yönetim kuruluna seçildim ve o tarihten itibaren Bursa Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri olarak görev yapıyorum.
Üyesi olduğum ya da gönüllü olarak desteklediğim sivil toplum örgütleri için çalışmalar yapıyorum. Özellikle Çağdaş Eğitim Kooperatifi üyeliğimi önemsiyorum. Zira ‘’dezavantajlı kız öğrencilerin eğitimi’’ için özel çalışmalar yapan kooperatifimizin tüm Türkiye’ye model olması gerektiğini düşünüyorum.
Sahipsiz hayvanlar ve hayvan hakları için mücadele eden kurum ve kuruluşlara gönüllü destek veriyorum.
Mesleğim, tıp bilimi ve tarihi dışında özel ilgi alanlarım seyahat, okumak ve denemeler yazmak.
Özellikle antik kentleri ziyaret edip onları yazarak tarihe not düşmeyi seviyorum. Bu konuda da yine tıp tarihi aslında ilgimi çekiyor, mesela en sevdiğim antik dönem kentlerinden biri İzmir Bergama’daki Asklepion… Ve aynı zamanda, 80 yaş üstü veteriner hekimlere ulaşmaya, onlarla röportaj yaparak mesleğin anısal tarihini oluşturmaya çalıştığım bir kitap çalışmam var…