Gülbu Tanrıverdi
Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu'ndan 1992 yılında mezun olan Tanrıverdi, yüksek lisansını (1999) ve doktorasını (2003) aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Halk Sağlığı Hemşireliği alanında tamamlamıştır. Mezuniyet sonrası sekiz yıl Sağlık Meslek Lisesinde öğretmenlik yaptıktan sonra 2000 yılında Atatürk Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamıştır. Tanrıverdi 2005’de yardımcı doçent, 2011’de doçent, 2017’de ise profesör olmuştur.
Tanrıverdi Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Müdür yardımcılığı, Müdürlük, Yönetim Kurulu Üyeliği, Üniversite Kalite Danışma Kurulu Üyeliği, Üniversite Klinik Etik Kurul Üyelinin yanı sıra çok sayıda kurul ve komisyonlarda görev almıştır. Tanrıverdi çok sayıda derneğin üyesi, bilimsel derginin yayın kurulu, editör kurulu ve bilimsel kurul üyesidir.
İlk araştırması 1999 yılında yayınlayan Tanrıverdi’nin 72 makalesi ve ulusal ve uluslararası kongrelerde sunduğu 100’e yakın bildirisi bulunmaktadır. Tanrıverdi 2000 yılından beri kültürün sağlık ve hemşirelik üzerindeki önemini konu alan çalışmalar yapmaktadır. Tanrıverdi Kültürlerarası Hemşireliği konu alan 50’nin üzerinde davetli konuşmacı olarak sunum yapmıştır. Tanrıverdi hemşirelerde kültürel yeterliliği geliştirmeye yönelik çok sayıda farkındalık eğitimleri, sempozyum, kongre, çalıştaylar, kurslar, seminerler düzenlemiş, radyo ve televizyonlarda programlar yapmış, projeler yürütmüş, tez danışmanlıkları yürütmüştür. Kültürlerarası Hemşirelik alanında Türkiye’deki ilk Modeli geliştiren araştırmacı olmasının yanı sıra Kültürlerarası Hemşirelik Derneğinin kurucu üyesi ve başkanıdır. Tanrıverdi’nin "Kültürlerarası Hemşirelik" "Hemşirelerde kültürel yeterliliği geliştirme yaklaşım ve önerileri", "Farklı dinlerde hemşirelik yaklaşımları", “Türkiye'de kültürel çeşitlilik ve geleneksel sağlık uygulamaları”, “Türkiye'de kültürel farklılıklar ve hemşirelik yaklaşımları” isimli kitaplarının yanı sıra farklı çok sayıda kitapta 25 kitap bölümü bulunmaktadır. Tanrıverdi'nin Türkiye'de yaşayan Avrupalılara yönelik sağlık yaklaşımlarını konu alan editöryal kitabının yazma süreci devam etmektedir.
Tanrıverdi 2009'dan beri ÇOMÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin yönetim kurulu üyesi olup, 2012-2015 yılları arasında Merkezin Müdürlüğünü de yürütmüş bu alanda çok sayıda araştırma, etkinlik, konferans ve panel düzenlemiş ve radyo, televizyon programlarında yer almıştır.