Doğan Fidan
Doğan Fidan, 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Halk Sağlığı doktorasına başladı. 1997 yılında Chevening Bursu’na hak kazanarak Ingiltere’ye gitti ve York Üniversitesi’nde Sağlık Ekonomisi MSc programını tamamladı. Daha sonra Birmingham Üniversitesi Halk Sağlığı bölümünde çalışmaya başlayan Dr Fidan, tez çalışmalarını burada tamamlarak 2000 yılında DEÜ’nden bilim doktoru ünvanını aldı. Aynı yıl Londra’daki NICE (National Institute of Clinical Excellence) Sağlık Teknolojileri Değerlendirme biriminde teknik danışman olarak göreve başladı ve yaklaşık dört yıl bu kurumda kaldı.
Bu süre içerisinde akademik çalışmalarına önce York Üniversitesi’nde daha sonra da sırasıyla London School of Hygiene and Tropical Medicine ve Liverpool Üniversitesi’nde devam etti. 2008 yılına kadar bu kurumlarda çeşitli projelerde yer aldı ve lisans üstü programlarında eğitmen olarak görev aldı. Bu çalışmalara paralel olarak, çeşitli Dünya Bankası, Dünya Sağlık Örgütü, Wellcome Trust ve TC Sağlık Bakanlığı’nın bazı projelerinde de danışman olarak görev aldı.
2004 yılında Sanofi ilaç şirketinin İngiltere ofisinde kıdemli sağlık ekonomisti olarak göreve başladı, ve ertesi yıl Paris’teki merkez ofisinde görevlendirilmesi nedeniyle Fransa’ya yerleşti. 2016 yılına kadar aynı şirkette Uluslararası Farmakoekonomi, Medikal ve Pazarlama Stratejisi Departmanları’nda çeşitli görevlerde bulundu. Bu süre boyunca 50’ye yakın ilacın geliştirilmesi sürecine katkıda bulundu. 2017’den bu yana ise Isviçre’deki Galderma şirketinde Uluslararası Immünoloji ve Enflamasyon Departmanı’ndan sorumludur.
2008 yılında Halk Sağlığı doçenti olan Dr Fidan aynı zamanda 2014 yılında Warwick Üniversitesi’nde MBA programını tamamlamıştır. Akademik ilgi alanları arasında ilaç geliştirme ve klinik çalışma yöntemleri, kanıta-dayalı tıp uygulamaları, sağlık teknolojisi değerlendirmeleri, ekonomik değerlendirme yöntemleri ve yaşam kalitesi ölçekleri sayılabilir.