Başak Bilir Kaya
Dr.Bilir Kaya, 1979 yılında Ankara'da doğdu. 2003 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden tıp doktoru, 2009 yılında Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı ünvanını aldı. Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde mecburi hizmetini tamamladı. 2013 yılında kardiyopulmoner rehabilitasyon ünitesi kurmak ve işletmek üzere SBÜ Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçti, üniteyi kurdu ve yönetti. 2017 yılında Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine Başhekim olarak atanan Dr.Bilir Kaya halen Başhekim olarak görev yapmaktadır.
Dr. Bilir Kaya’nın araştırmaları özellikle romatolojik hastalıklar, kardiyopulmoner rehabilitasyon ve tele-rehabilitasyon alanlarında yoğunlaşmıştır. Dr. Bilir Kaya, EULAR'dan (Avrupa Romatizma ile Mücadele Ligi) aldığı iki yıllık bir eğitimin ardından Avrupa Romatoloji Sertifikası almıştır. Ayrıca 2012 yılında Avrupa Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Yeterlilik Kurulu Sertifikası (UEMS PRM Board) ve 2014 yılında Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Yeterlilik Sertifikası (Türkiye Board) almaya hak kazanmıştır. 2020 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında Doçentlik ünvanı almıştır. Dr. Bilir Kaya rehabilitasyonla ilgili çeşitli toplumsal projelerde görev almaktadır. Kardiyak rehabilitasyon alanında bilimsel danışman olarak çalıştığı kalbinidinlesen.com web sitesi, 2017 yılında 15. Altın Örümcek Web Ödülleri'nde sağlık bilimleri alanında birincilik ödülünü kazanmıştır.
Koronavirüs Salgını sırasında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Koronavirüs Tele Rehabilitasyon Destek Programı (KOREH)nda proje yöneticisi olarak görev yapmıştır. Kardiyak Rehabilitasyon kitabının yazarı ve "Koronavirüs Pandemisi Sonrası Pulmoner Rehabilitasyon İlkeleri Rehberi" nin yazarlarından biridir. Çok sayıda kongrelerde sunulmuş posterleri ve sözlü sunumları ve dergilerde yayınlanan makaleleri bulunmaktadır.