Yazdır

Değerli Halk Sağlıkçılar,

  1. Uluslararası - 21. Ulusal Halk Sağlığı KongresiGeleceği Birlikte Kurmak: Halk Sağlığında Çok Sektörlü Yaklaşım” temasıyla Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) tarafından, 26-30 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya’da Aska Lara Resort & Spa Hotel’de, sizlerin değerli katkılarıyla gerçekleştirilecektir.

Halk sağlığı her zaman, hastalıkların önlenmesinden sağlık sistemlerinin değerlendirilmesine, bilimden karar vermeye, uygulamadan değerlendirmeye ve iletişime kadar çeşitli faaliyetlere sahiptir. Çok sektörlü yaklaşım, çeşitli paydaş gruplarının (örneğin, hükümet, özel sektör, STK'lar) farklı sektörlerde (örneğin sağlık, çevre ve ekonomi vb) işbirliği oluşturulması anlamına gelir. Gerçekleştirmesi kolay olmasa da “Çok sektörlü yaklaşım” daima halk sağlığı çalışmalarının temelinde yer almıştır.

Küresel ve yerel seviyede ortak sorunları ve çözümlerini tartışacağımız bu kongre, Türkiye'den ve dünyadan halk sağlığı profesyonelleriyle tanışmak, sektörler arası iletişim ve işbirliklerini gözlemlemek, tartışmak ve geliştirmek için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmektedir. Delegeler arasında halk sağlığı ve diğer birçok ilgili alanda araştırmacılar, hizmet sunucular, politika belirleyiciler ve eğitimciler bulunmaktadır. 600'den fazla meslektaşımızın katılımını beklediğimiz Kongremiz bu nedenle profesyonel ağ oluşturma, dostluklar kurma ve geliştirme için mükemmel olanaklar barındırmaktadır.

Bu hedefler doğrultusunda 17 Nisan ve 11 Haziran tarihlerinde ilk iki duyurusunu paylaştığımız kongremizin bilimsel programı da 1 Kasım 2019 tarihi itibari ile tamamlanarak duyurulmuştur. Süreç içinde yoğun talep nedeniyle bildiri gönderme süresi uzatılmıştır. Bu nedenle, sözel ve tartışmalı poster bildirilerin programa yerleştirilmesinde bir gecikme yaşanmış olmakla birlikte kongremize 550’ye yakın bildiri başvurusu olması sevindiricidir.

Bildiriler, Editörler Kurulumuz tarafından en az iki hakeme gönderilmiş, yazarların önerilen düzeltmeleri tamamlamaları ile bildiri kabul süreci tamamlanmıştır. Bu süreçte hem Editörler Kurulumuz hem de Bilimsel Kurulumuz büyük özveri ve titizlik ile çalışmış, Düzenleme Kurulu üyelerimiz de süreçte aktif rol alarak sürecin hızlanmasına katkıda bulunmuştur. Çok değerli çabalarından dolayı bildiri sahipleri başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Kongremizde ana temanın yanı sıra, her kongremizde olduğu gibi çalışma gruplarından ve sizlerden gelen bireysel öneriler doğrultusunda farklı halk sağlığı konuları da ele alınacaktır. Kongremize halk sağlığı alanında çalışan ve halk sağlığına ilgi duyan tüm sağlık çalışanları, akademisyenler, araştırmacılar ve sağlık sektöründe işbirliği içinde çalıştığımız yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları çalışanları davetlidir.

Kongremizde 6 ortak oturum, 22 panel, 25 sözlü bildiri oturumu 36 tartışmalı poster oturumu, TTB Halk Sağlığı Kolu Toplantısı, 13 çalışma grubunun toplantısı, Danışma ve Yeterlik Kurulu toplantıları ile Derneğimizin Olağanüstü Genel Kurulu olacaktır. Ayrıca HASUDER tarafından en iyi üç sözlü ve poster bildiri seçilerek; birinci, ikinci, üçüncü seçilen sözel bildirilerin sorumlu yazarlarına (ödül hakkını diğer yazarlardan birine devretme hakkı saklı kalmak üzere) bir sonraki kongre için kayıt ödülü verilecek olup, birinci, ikinci, üçüncü poster bildirilerin sorumlu yazarlarına ise HASUDER yayınlarından kitap hediye edilecektir.

  1. Uluslararası - 21. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi’nde Halk sağlığı ile ilgilenen tüm meslektaşlarımız ve dostlarımızla, birlikte olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyacağız.

 

Prof. Dr. Sarp Üner

 

 

Prof. Dr. Pınar Okyay        

Kongre Genel Sekreteri

 

Kongre Başkanı        

HASUDER Yönetim Kurulu Üyesi

 

HASUDER Yönetim Kurulu Başkanı