28 Şubat 1975’te Ankara’da doğdu. Aydınlıkevler İlkokulu’nu bitiren Sert Karaaslan, Mehmet Akif Ortaokulu ve Aydınlıkevler Lisesi’nin ardından yükseköğrenimini Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü’nde tamamladı.Üniversiteden bölüm ikincisi olarak mezun olan Sert Karaaslan, gazetecilik hayatına henüz öğrenciyken Sakarya Gazetesi’nde başladı. O yıllarda bazı araştırma haberleri Cumhuriyet ve Radikal Gazeteleri’nde yer aldı. Bir süre Kanal D’de çalışan Sert Karaaslan, 2000 yılında Anadolu Ajansı’nda muhabir olarak çalışmaya başladı. Hala aynı kurumda görev yapan ve yaklaşık 16 yıldır sağlık muhabiriliğinde uzmanlaşan Sert Karaaslan, meslek hayatı boyunca birçok kurum, kuruluş ve meslek örgütlerinden ödüller aldı.

Sert Karaaslan, Sağlık Bakanlığı tarafından organ bağışında farkındalık yaratılılması başta olmak üzere tarafsız, ilkeli habercilik anlayışından ötürü çeşitli ödül ve plaketlere layık görüldü. Türk Eczacıları Birliği tarafından “En İyi İncemeleme Haberi” ödülünün sahibi olan Sert Karaaslan, Türk Hematoloji Derneği “Basın Ödülü”, Türkiye Psikiyatri Derneği “Basın Ruh Sağlığı Ödülü”, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği “Basın Özel Ödülü” , Tüm Eczacı İşverenler Sendikası “Basın Ödülü”, Türk Sağlık-Sen “Basın Ödülü”, Diyabette Farkındalık Türkiye Birinciliği Basın Ödülü”, Türk Böbrk Vakfı’ndan Yazılı Basın Ödülü ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden çeşitli ödüllerle onurlandırıldı.

Sert Karaaslan’ın 4 Nisan 2015 tarihinde Dünya Kanser Günü’nde de kanserle mücadale eden kişilerin hayat hikayelerinin öyküleştirildiği “Kansere Kafa Tutanlar” isimli kitabı, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlandı. Birçok hastalığın gelişmesinde önemli bir faktör olan obezite ile yaşamının bir döneminde tanışan ancak daha sağlıklı yarınlar için obeziteye meydan okuyanların hayat hikayelerinin yer aldığı, kahramanların duygularının şiirlerden ve hikayelerden alıntılarla zenginleştiriliği aynı zamanda riskli hastalıklar açısından hekim gözüyle konuya ışık tutulan “Obeziteye Meydan Okuyanlar”- “Hekim Gözüyle Obezite” isimli kitabı bulunan Sert Karaaslan, Sağlık İletişimi Derneği’nde Başkan Yardımcısı görevini üstleniyor.

Anadolu Ajansı’ndan Haber Akademisi’nde “sağlık haberciliği” ve dernek bünyesinde “Hekimin Medya Klavuzu” ve şahsi olarak “Medya Atölyesi” kurs, seminer ve çalıştaylarda eğitim olarak görev yapan Sert Karaaslan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve madde bağımlılığıyla mücadele konularında TBMM Araştırma Komisyonlarında, KKTC’de düzenlenen Bağımlılıkla Mücade Medya Çalıştayı olmak üzere birçok programda görüş bildiren Sert Karaaslan, evli ve biri kız biri erkek iki çocuk annesi.